Terug naar wachttorendiscussie.nl


Discussiebord
This Forum is Locked
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Wie profiteren van de Corona crisis? | Pieter Lakeman column

GeeDee
Heb de you tube bekeken. In grote lijnen is het gewoon een vies politiek spel. Italië blijkt door de rente steeds weer te verlagen Nederland van zo'n 140 miljard bestolen te hebben. Ben zelf geen deskundige op economisch gebied, maar het klinkt redelijk bewaarheid van hem. En nu om een miljard, wat ze van Hoekstra niet krijgen (alhoewel?) schreeuwen ze moord en brand. Niet alleen Italië, maar ook de andere zuidelijke landen. Pensioenfondsen ook mee gesjoemeld, maar dat wist ik al. Heb daar zelf het nodige van ondervonden, en nog. Wil je werken in wao tijd, en lukt het niet meer, werd binnen de kortste keren mijn pensioen opbouw gehalveerd. Terwijl het tegendeel beloofd werd. Je kan in bezwaar of wat dan ook. Nee dat zijn de regels. Pensioen vind ikzelf dan ook bestelen van de arbeider. Zou men zelf het bedrag dat betaald wordt aan premien zijn leven lang opzij leggen, heeft een kennis van ons uitgerekend dat men na 40/50 jaar zelf miljonair zou kunnen zijn met goed beleggen en obligaties kopen. Maar goed; men is verplicht deel te nemen an een pensioenfonds en mee te betalen aan de premie. Er zijn zo veel dingen gewoon ziek in dit Land. Men vecht maar al te vaak tegen de bierkade. En Corona wordt aangegrepen eigenlijk om niets. Nou ja. bakken geld.

Heb nu niet naar MAX gekeken. Vond de uitzendingen over de Keukenhof deze week wel erg leuk.

Maar er gebeuren wel in en in trieste situaties nu. Maar zelf kunnen we er weinig aan doen. En de ellende van de hele wereld op de schouders nemen, ben ik niet van plan. Wordt het voor jezelf onleefbaar. Dat binnenzitten breekt ook wel op.
Citaat GD:

Pensioenfondsen ook mee gesjoemeld, maar dat wist ik al. Heb daar zelf het nodige van ondervonden, en nog. Wil je werken in wao tijd, en lukt het niet meer, werd binnen de kortste keren mijn pensioen opbouw gehalveerd. Terwijl het tegendeel beloofd werd. Je kan in bezwaar of wat dan ook. Nee dat zijn de regels. Pensioen vind ikzelf dan ook bestelen van de arbeider. Zou men zelf het bedrag dat betaald wordt aan premien zijn leven lang opzij leggen, heeft een kennis van ons uitgerekend dat men na 40/50 jaar zelf miljonair zou kunnen zijn met goed beleggen en obligaties kopen.
--------------------------------De pensioenfondsen, zullen er niet op achteruit gaan, maar schijnbaar winst ervaren, door de corona crises.

Zie video vanaf min 17:00

https://www.youtube.com/watch?v=FL5HYqOjvDM

Dus geen zorgen.

Re: Wie profiteren van de Corona crisis? | Pieter Lakeman column

Heb het nog eens beluisterd en bekeken. Kan me niet voorstellen dat wat hij zegt ook zo is.

Krijg goede informatie van de vakbond waar ik lid van ben, en van de pensioenfondsen zelf waar ik een pensioentje bij opgebouwd heb. Daar krijg ik te horen dat mogelijk de pensioenen volgend jaar juist gekort gaan worden.

Dus: wat is waar???

Lakeman heeft de teloorgang van de (DSB) Scherigna failliete bank behandeld.

Veel mensen zijn er financieel door in de ellende gestort.

Maar Scheringa is er weer af en toe even .. las ik.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/scheringa-loopt-nog-altijd-rond-bij-az-en-dat-is-soms-wat-gek-en-ongemakkelijk~ab169cdc/

Lees ook eens Lakeman info op wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Lakeman

Maar goed De Duitse dame Christine Lagarde van de ECB bank die Draghi opvogde pleit juist weer voor verlaging van de rente.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Christine_Lagarde


De tijd zal het leren.


Groet