Terug naar wachttorendiscussie.nl


Discussiebord
This Forum is Locked
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Speciaal voor Custodes

Een mens kan natuurlijk zichzelf altijd een Paradijs proberen aan te meten.

Persoonlijk ken ik, als velen met mij, het nooit aflatende vooruitzicht van het JG PARADIJS.

Op zich ben ik daar persoonlijk wel zwaar op afgeknapt. Het bleek een utopie van nul en generlei waarde te zijn.

Een huidig Paradijs kan men zich alleen maar aanmeten als men de mogelijkheden heeft en lichamelijk kan, om van jouw omgeving een mooie tuin te creëren, waar je gelukkig van kan worden. In de eigen behoeftes aan groenten en fruit kan voorzien. En van een prachtige bloementuin vol dahlia's kan genieten. Plus enkele lieve mensen en dieren om je heen.


Ook kan muziek daar een positieve rol in spelen. Zelf muziek leren beoefenen of luisteren naar geweldige muziek is prettig. Dat soort van Paradijs moet Genieten betekenen, met gevolg van de mooie en goede dingen des levens, waarvoor men dan kan kiezen. Een goed glas wijn, rode in dit geval, kan bij tijd en wijle aangenaam zijn.
Net als dagdromen.


De viool is bij uitstek wel een moeilijk instrument om te leren bespelen. Op een keyboard is meer mogelijk qua instrumentale instellingen ervan. En als je op wat oudere leeftijd er aan gaat beginnen levert niet altijd zulke goede resultaten op, als dat men het al heel vroeg, op jonge leeftijd zich eigen maakt. Heet zal minder goed lukken, maar is mijn idee. Naar een goed concert gaan of zo maar een uitvoering bezoeken waar door jong talent muziek of zang ten gehore wordt gebracht en men dit kan beluisteren. Dat vind ik persoonlijk ook zeer aangenaam.

Jezelf nu reeds tijdens het leven een soort van paradijs rondom jezelf, en geliefden aanleggen, kan voor iedereen verschillend zijn. Maar kan duidelijk gelukkig maken.

Plus dat de goede werking van hormonen ook bij kan dragen aan een gelukkig leven.

Zo maar wat "gedagdroomd" op de late avond, en puur persoonlijk uiteraard.

Re: Speciaal voor Custodes