Kaukasisk Ovtcharka Forum

    Velkommen til Kaukasisk Ovtcharka Forum.  Her kan du poste spørsmål, dele tanker og ideer, hendelser og andre ting som omhandler Kaukasisk Ovtcharka.

Kaukasisk Ovtcharka Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Stell og soveplass

Hei.

Er veldig interresert i en KO. Men finner ikke helt ut et par ting.
Når det gjelder fòr, hva bør den ha? Er det noe spesielt? Har den problemer med å fordøye kjøtt? Er den i det hele tatt glad i kjøtt? Tenker på en biff i ny og ne.

Har hørt at det beste for KO er såkalt "tørrrshampo". Er dette det lureste og er den noe særlig glad i å bade?

Og til slutt, kan den sove ute ehele året pga pelsen? Eller er det anbefalt å la den sove inne?

Re: Stell og soveplass

Hei Christoffer,

Det beste er å fore en Kaukasisk Ovtcharka på et rått kjøttfor, for eksempel "vom og hundemat" samt å supplere med et tørrfor. Du kan gjerne gi en biff i ny og ne, om du føler for det. Vær forsiktig med margben, fordi KO'ene er sterke i kjevene og vil knuse de, slik at det blir mye splintrer.

Noen KO'er liker å bade, andre ikke. Jeg anbefaler ikke å bade med vanlig sjampo om hunden er i full pels, fordi det kan forårsake våteksem. Når pelsen er på sitt tykkeste er det greit med en tørrsjampo om du føler at den må bades. Pelsen er nesten selvrensende, så en god gjennombørsting en gang i uken holder vanligvis.

En KO tåler klimaet her i Norge godt, og kan bo ute med tilgang til et godt tørt hundehus el. lignende. For trivselen sin del, er det hyggeligst om den kan få være mest mulig sammen med familien, og ikke utestengt fra fellesskapet i en hundegård. Spesielt om den er alene hund.